Till umu.se
HeadlineImage

Välkommen till Statistik

Statistik har ca 30 medarbetare som både undervisar och bedriver forskning. Förutom vårt statistikerprogram, undervisar vi inom ett stort antal andra utbildningsprogram. Vi bedriver både grundforskning samt tillämpad forskning i nära samarbete med andra empiriska vetenskaper. Genom vår specifika kompetens är vi en resurs för hela Umeå universitet inom undervisning, forskning och "den tredje uppgiften".

Statistisk teori behandlar metoder och tekniker för att samla in, bearbeta och analysera data i syfte att bidra till kunskapsbildningen i alla empiriska vetenskaper. Statistik är därmed en formell vetenskap, med tillämpningar inom alla sammanhang där data insamlas.

Statistiker ett framtidsyrke

Arbetsmarknaden för statistiker är lysande vare sig du siktar på näringslivet eller den offentliga sektorn. Umeå universitet har ett Statistikerprogram för dig som drivs av nyfikenhet och logik och som vill satsa på ett jobb med goda framtidsutsikter! 

Har du frågor om programmet kan du kontakta vår studievägledare Kenny Bränberg, studievagledare@stat.umu.se. Välkommen till en rolig och givande utbildning!


Nyheter och notiser

Forskningsprojekt får 2.5 miljoner kronor från Riksbankens jubileumsfond

Anders LundqvistAnders Lundqvist har fått forskningsmedel från Riksbankens jubileumsfond för projektet ”Metoder för longitudinella hjärnavbildningsstudier med icke-slumpmässigt bortfall”.
Totalt beviljades 2550000 kr.Läs mer om projektet

Marie Lindkvist tilldelas Handelshögskolans pedagogiska pris 2016

Universitetslektor Marie LindkvistMarie Lindkvist, universitetslektor i statistik, tilldelas Handelshögskolans pedagogiska pris 2016. Hon får priset för att hon i sitt pedagogiska uppdrag medvetet arbetar på ett sätt som stödjer studenternas lärande, har fokus på den som lär och hur lärande går till.
Läs mer

Fler nyheter och notiser


Sidansvarig: Webmaster
2015-09-16

Utskriftsversion

Handelshögskolans kalendarium

Till kalendariet

Kontaktinformation

Katarina Kempe
Umeå universitet
SE-901 87 Umeå Sverige 

Besöksadress
Samhällsvetarhuset

Tel:  +46 90 786 5213

Kontaktformulär

Enheten för statistik deltar i

The World of Statistics

The World of Statistics är ett globalt nätverk med över 2000 deltagande organisationer över hela världen. The World of Statistics jobbar för att öka medvetenheten om vikten av statistik i alla aspekter av samhället, marknadsföra yrket statistiker samt främja utveckling inom vetenskapen statistik. På sajten worldofstatistics.org finns mycket intressant material, bl.a. en blogg och karriärstips.

Enheten för statistik är medlem i

Svenska statistikfrämjandet

Svenska statistikfrämjandet är en ideell förening för statistikens vänner – statistiker, statistikanvändare och personer med allmänt intresse för statistik.

Enheten för statistik är medlem i

Cramérsällskapet

Cramérsällskapet är en ideell förening med syfte är att främja forskning och utbildning i statistik och matematisk statistik.

This is Statistics

The American Statistical Association (ASA) har lanserat en sajt som de kallar ”This is Statistics” thisisstatistics.org för att öka medvetenheten om de många och intressanta karriärmöjligheterna världen över. Sajten riktar sig till studenter, föräldrar och utbildare. Eller till alla som vill lära sig mer om vad statistik är!