Till umu.se

Nyheter från Handelshögskolan

Umeåprofessor om att hantera
tristessen på Mount Everest

2017-07-21
Tråkigt på semestern när regnet öser ned? Handelshögskolans Markus Hällgren berättar om riskerna med tråkighet och hur man hanterar det vid bestigning av Mount Everest.

Marlene Johansson blir inkubatorchef

2017-06-30
Marlene Johansson blir vd för Uminova Expression, inkubatorn på Konstnärligt campus

Demens, smarta städer, skog och Arktis
– Umeå universitet i Almedalen 2017

2017-06-28 (från 2017-06-27)
Almedalsveckan är en av Sveriges största politiska mötesplatser. Från Umeå universitet delar ett antal forskare och lärare med sig av sina kunskaper i olika arrangemang.

Business strategies for the Internet of Things

2017-06-26 (från 2017-06-21)
Researchers at Umeå University show the multiple ways in which Internet of Things can be incorporated into organizational life.

Första omgången av nytt innovationsprogram färdigt

2017-06-22
Under senvåren har Maira Babri lett ett innovationsprogram med inriktning mot hållbarhet och digitalisering. Programmet är konstruerat för företag i byggbranschen.

Umeå stod värd för klimatfokus

2017-06-07
Klimatet stod i fokus när Helene Hellmark Knutsson, minister för högre utbildning och forskning besökte Umeå universitet den 7 juni. Seminariet hölls som en del av den nationella seminarieserien Kunskap i samverkan. Hela seminariet går att se i efterhand.

Miljöekonomisk forskning prisas av Nordea

2017-06-02
Nordeas vetenskapliga pris 2017 tilldelas Tommy Lundgren, gästprofessor vid Handelshögskolan vid Umeå universitet, för hans forskning inom miljö- och naturresursekonomi.

Handelshögskolans Examensceremoni 2017

2017-06-02
Den 2 juni klockan 16.30 är det dags för Handelshögskolans årliga examensceremoni i Aula Nordica.

Agneta Marell utnämnd till rektor i Jönköping

2017-06-01
Agneta Marell, professor i företagsekonomi vid Umeå universitet, blir ny rektor vid Jönköping University. Detta beslutade styrelsen för Jönköping University den 1 juni.

Handelshögskolans pedagogiska pris till Annika Andersson

2017-05-31
Annika Andersson tilldelas Handelshögskolans pedagogiska pris 2017. Hon får priset för att hon ständigt utmanar sig själv i lärarrollen.

Forskningsmedel till Handelshögskolan

2017-05-24
Vi gratulerar Professor Gauthier Lanot, Professor Thomas Aronsson och Professor Magnus Wikström, nationalekonomi, och Professor Runar Brännlund, nationalekonomi och CERE, för externa forskningsmedel!

Välinformerad investerare tar mindre
risk men får högre avkastning

2017-05-23
De som läser företagens årsredovisningar tar mindre finansiella risker och får högre avkastning på sina pengar än de som bara hämtar sin information från massmedierna. Det visar Oscar Stålnacke i en ny avhandling vid Umeå universitet.

Framgångar för student och alumn i Venture Cup

2017-05-22
Efter praktik kan det bli "Bara bättre" som för Sara Eriksson på Civilekonomprogrammet. Sara gick från praktik till VD-roll på företaget Bara Bättre och har nu tillsammans med sitt nya företag prisats för sitt ledarskapskoncept som primärt hjälper frisörföretagare att coacha och leda sin personal fö...

Tre internationella hedersdoktorer
vid Samhällsvetenskapliga fakulteten

2017-05-22
Marco van Leeuwen, Nederländerna, samt Carol Bacchi, och Stewart R. Clegg, båda Australien, blir 2017 års hedersdoktorer vid Umeå universitets samhällsvetenskapliga fakultet.

Vårpromotion 2017

2017-05-17
På våren firas vid Umeå universitet de doktorer som har forskat, skrivit och publicerat en vetenskaplig avhandling i ett forskarämne. Vid högtiden delas även pedagogiska och vetenskapliga priser ut. Handelshögskolan har åtta nyblivna doktorer som promoveras vid vårpromotionen och två pristagare.

Svensk Handels ordförandepris till Alice Rönnerdag på Handel- och logistikprogrammet

2017-05-16
Glada nyheter från Stockholm och Svensk Handels stämma. Alice Rönnerdag, student på Civilekonomprogrammet med inriktning mot handel och logistik har vunnit Svensk Handels ordförandepris för årets bästa handelsstudenter.

Satsningar på enkla arbeten skapar också kreativa jobb

2017-05-15
Högskolor och högutbildad arbetskraft i all ära. Att satsa på de enkla jobben kan vara nog så viktigt för att säkra tillväxten i en region. Det visar ny forskning om utvecklingen på 250 regionala arbetsmarknader i Sverige, Norge och Finland. – Till regioner där det fanns ett stort utbud av enkla ...

Umeåprofessor kandidat till rektorstjänst i Jönköping

2017-05-11
Processen för rekrytering av rektor vid Jönköping University pågår för fullt och nu presenteras Agneta Marell, professor och tidigare bland annat vicerektor vid Umeå universitet, för valförsamlingen som kandidat till rektorsposten.

RiseB:s årliga uppsatsprisstipendium i Hållbarhet och Företagsetik tilldelas Alexander Adolfsson Grimsen och Marie Åström, Handelshögskolan i Umeå

2017-05-04
Uppsatsen med titeln “Development Finance Institutions’ Effect on The Fund Manager’s Investment Decisions: Balancing Financial Performance Goals and Development Impact Objectives” kommer att belönas med 25.000 SEK vid Handelshögskolan vid Umeå universitets examensceremoni den 2 juni. Uppsatsjury...

TEDx Umeå 2017 drar igång

2017-05-03
I dag, den 3 maj, arrangeras TEDx i Umeå för fjärde gången. Evenemanget är en plattform där inbjudna talare, däribland forskare från Umeå universitet, får en chans att berätta om sina idéer och tankar. Målet är att sprida idéer som i slutänden kan förändra världen.

Replik om flygskatten – ”Vänta och motarbeta är inte optimalt”. RiseB:s Karl Bonnedahl m fl. svarar i Västerbottens Kuriren.

2017-05-02
I repliken skriver författarna bland annat att ett motarbetande av välmenande initiativ skapar en negativ dynamik och att vänta inte är optimalt när situationen för klimatet är kritisk.

RiseB:s Karl Bonnedahl medverkar i ny bok med titeln: ”Sustainability and Peaceful Coexistence for the Antropocene”

2017-05-02
Boken har editerats av Pasi Heikkurinen, forskare vid Leeds Sustainability Research Institute och ges ut på Routledge.

Tidigare Umeåprofessor blir ny generaldirektör för UKÄ

2017-04-27
Den tidigare professorn och rektorn för Handelshögskolan vid Umeå universitet, Anders Söderholm, har utsetts till generaldirektör och chef för Universitetskanslersämbetet, UKÄ.

RiseB:s Karl Bonnedahl, tillsammans med miljörörelsen, kritiserar Länsstyrelsen och Regionen angående flygskatten

2017-04-05
I en debattartikel från tisdagens Västerbottens-kurir kritiserar miljörörelsen Länsstyrelsens och Regionens (i Västerbotten) ställningstagande mot den nyligt genomförda statliga utredningen föreslår.

Nyhetsarkiv