Till umu.se

Nyheter från Handelshögskolan

Vinnare i Svenska ProjektAkademiens årliga uppsatstävling

2018-04-11
Viktoria Nacsa och Sandra Wennesjö, Handelshögskolan har tilldelats Svenska ProjektAkademiens uppsatspris för 2018.

Slag i luften och exempel på en dåligt utformad miljöskatt

2018-04-09
Flygskatten som infördes för att minska koldioxidutsläppen är ett slag i luften. Skatten innebär helt enkelt dyrare flygresor för svenska resenärer utan någon som helst klimatnytta. Flygskatten är ett bra exempel på en dåligt utformad miljöskatt – och riskerar därtill bilden av Sverige som föregångs...

AACSB blogg

2018-03-29
I den här bloggen ger AACSB de internationella handelsskolorna runt om i världen som nyligen erhållit en AACSB Accreditation möjlighet att berätta om sin resa. AACSB frågar högskolans ledning om deras resa till ackreditering och vad den nya prestationen betyder för dem. I den här intervjun delar Sof...

Fler pedagogiskt meriterade lärare vid Umeå universitet

2018-03-28
Förra veckan utnämndes 14 meriterade och fyra excellenta lärare i Umeå universitets pedagogiska meriteringsmodell. I dag finns det totalt 139 meriterade eller excellenta lärare vid Umeå universitet vilket placerar universitetet som tvåa i landet.

Umeå Studentkårs studievägledarpris 2018

2018-03-27
Umeå studentkårs studievägledarpris går till Gisela Taube-Lyxzén, studievägledare vid Handelshögskolan, för ”ett inspirerande och engagerat arbete i rollen som studievägledare”, Hon är en studievägledare som enligt motiveringen alltid motiverar studenterna och ”berikar studenternas förmåga att hante...

Handelshögskolan i samarbete med MacGregor AB och Umeå Energi AB

2018-03-19
Handelshögskolan vid Umeå universitet och sektionen för entreprenörskap, har i samarbete med företagen Umeå Energi AB och MacGregor AB (Örnsköldsvik) anordnat ett innovationsläger Business Innovation Camp (7 - 15 mars), inom kursen "Innovation Management" som ges på avancerad nivå på engelska.

Nominera till Handelshögskolans pedagogiska pris 2018

2018-03-13
Handelshögskolan utser årligen ett pedagogiskt pris. Syftet med priset är att uppmuntra våra lärare som gör goda pedagogiska insatser i grundutbildningen samt att stimulera pedagogisk utveckling vid Handelshögskolan.

Hårt arbete bakom Umeås internationella prestigeackreditering

2018-03-02
Umeå universitet och Handelshögskolan blir det tredje svenska lärosätet som når den internationella AACSB ackrediteringen.

Umeå universitet och Handelshögskolan når internationell AACSB ackreditering

2018-02-20
AACSB International—The Association to Advance Collegiate Schools of Business (AACSB) meddelar att Handelshögskolan vid Umeå universitet möter de krav som ställs för internationell ackreditering och blir det tredje svenska lärosätet som ackrediteras enligt AACSB.

Unikt program bidrar till innovativa affärsmodeller

2018-02-05
Handelshögskolan vid Umeå universitet ger inom ramen för +Project det unika programmet Innovationsutveckling. Programmet riktar sig till nyckelpersoner i små och medelstora företag som vill vässa förmågan att utveckla innovativa och hållbara affärsmodeller. Hittills har fem företag deltagit i två om...

Nationell kompetensnod inom registerforskning och Data Access Unit

2018-02-02
Umeå universitet är från och med den 1 januari 2018 ett av sju lärosäten i konsortiet som leder den nationella forskningsinfrastrukturen Svensk nationell datatjänst.

Workshop-serie i idégenerering på temat klimatutmaningar avslutad - Carbon catch vinnare av eXpress Your Idea 2017

2017-12-14
Finalen av Workhop-serien eXpress your idea (fd Entreprenom) som arrangerats i samarbete mellan Handelshögskolan och Inkubatorn Uminova Expression har nu avgjorts. Vinnare blev laget Carbon Catch som får motta ett stipendium om 10 000kr och en plats på inkubatorn.

Handelshögskolan på SACO studentmässa i Stockholm

2017-11-29
Den 29 november till 1 december finns Handelshögskolan representerade på SACO studentmässa i Stockholm. Vi hoppas träffa många presumtiva och nyfikna studenter.

Essäer om revisionsarvoden och ett samtida tillhandahållande av revisions-och rådgivningstjänster

2017-11-28
Fredag den 1 december försvarar Irina Alexeyeva, enheten för företagsekonomi vid Handelshögskolan sin avhandling med titeln Essäer om revisionsarvoden och ett samtida tillhandahållande av revisions-och rådgivningstjänster.

Högt betyg för hållbarhetsarbetet

2017-10-26

Umeå universitets årshögtid

2017-10-19
Umeå universitets Årshögtid infaller i slutet av oktober. Då promoveras hedersdoktorer, nya professorer installeras och vetenskapliga priser delas ut.

2017 Erik Kempe Award

2017-10-17
Umeå University is host institution for the Erik Kempe Award, which is a biennial award for best published article in the area of environmental and resource economics.

Avhandling om att inte jämföra äpplen med päron i statistiken

2017-10-09
Hur kan man justera sin statistiska analys när grupper man vill jämföra är väldigt olika? Och vad gör man om viktig information för analysen saknas? Det är frågor som Philip Fowler tar upp i en ny avhandling vid Umeå universitet.

Om UKÄs utvärdering av arbetet med att främja hållbar utveckling i tidningen Curie

2017-10-03
Den andra oktober överlämnade Universitetskanslersämbetet (UKÄ) rapporten ”Universitet och högskolors arbete med att främja en hållbar utveckling” till regeringen. Det är en tematisk utvärdering fokuserad på utbildning. Handelshögskolans rektor, docent Sofia Lundberg har ingått i UKÄs bedömargrupp s...

Nya pedagogiskt meriterade lärare har utsetts vid Umeå universitet

2017-09-27 (från 2017-09-26)
Ytterligare 11 erfarna och kompetenta lärare har utsetts i den senaste bedömningsomgången i Umeå universitets pedagogiska meriteringssystem. Sedan systemet infördes för fyra år sedan har totalt 134 utnämningar till meriterad eller excellent lärare genomförts.

Science shop for university – civil society collaboration

2017-09-12
Hur kan vi utöka samarbetet mellan universiteten och civilsamhället för att skapa ett mer demokratiskt och hållbart samhälle?

Har du en idé som förändrar samhället?

2017-09-08
Social Business Board - där företagsfrämjare och professionella rådgivare stöttar dig i utvecklingen av din idé.

Lagom med spänningar ger vinst när
konkurrerande företag samarbetar

2017-09-07 (från 2017-09-05)
Med en tillräcklig men inte för hög nivå av spänningar kan chefer göra balanserade avvägningar när konkurrerande företag samarbetar. För mycket spänningar skapar handlingsförlamning och för lite medför risk för att en part blir utnyttjad. Det visar Tatbeeq Raza Ullah i en ny avhandling vid Umeå univ...

Umeåprofessor om att hantera
tristessen på Mount Everest

2017-07-21
Tråkigt på semestern när regnet öser ned? Handelshögskolans Markus Hällgren berättar om riskerna med tråkighet och hur man hanterar det vid bestigning av Mount Everest.

Nyhetsarkiv